9. februar 2010

Tiramisu, klassisk

Italiensk dessert, der er bedst hvis den laves dagen før den skal serveres.
Denne opskrift er til 5 portions anretninger (store) eller ét lille fad ca. 20 x 30 cm.

Ca. 16 ladyfingers
1 dl. stærk kaffe
½ dl Cognac
½ dl Cacao liqueur eller kahlua
3 pas. æggeblommer
3 pas. æggehvider
3 spsk sukker
250 gr. mascarpone (italiensk ost)
1/4 piske fløde
Kakao til at drysse over

Pisk æggeblommer med sukker til det bliver hvidt og luftigt. Tag dig god tid, slutresultatet bliver kun bedre.
Rør mascaponen heri.
Pisk æggehviderne stive (så du kan vende skålen på hovedet uden det falder ud)
Vend æggehviderne forsigtigt i.
Pisk fløden til en let skum. efter samme princip som med æggehviderne, og vend også denne forsigtigt i.

Kaffen blandes med alkohol.

Når desserten skal lægges sammen, starter du med creme i bunden. Herefter en ladyfinger ad gangen, hurtigt dyppet
i kaffeblandingen på begge sider, og lagt i et pænt dække ovenpå cremen. Vær opmærksom på ikke at lade ladyfingerne
være for længe i kaffen, da desserten på bliver flydende i bunden. Fortsæt lag på lag og slut med creme.

Tildæk og stil i køleskab til næste dag. Drys med kakao inden servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.