9. februar 2010

Gourmetsaltet oksefilet

Tilberedes dagen før !

Oksefileten pudses helt fri for fedt o.lign, så der kun er kødet tilbage.
Kødes vejes og lægges i et fad. Fordel salt, svarende til 7 gr pr kg kød, ud over stegen. Vær omhyggelig.
Tildæk og stil i køleskab til dagen efter.


Inden stegen skal i ovnen, skal den duppes fri for saft og krydres let med friskkværnet pebber.

Steg i ovnen ved 125 grader ca. 1 time afhængig af kødets tykkelse. Brug et stegetermometer og sørg for at
centrumtemperaturen er præsis 65 grader når stegen tages ud. Lad trække ca 15 min.

Hvorfor gourmetsaltning ?.........kødet taber lige meget saft om det ligger i salt, marinade eller neutralt på køl.
Derimod sørger saltningen for, at kødet under stegning kun taber halvt så meget saft. Du får altså et
saftigt, mørt og meget velsmagende stykke kød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.