18. februar 2010

Kanelbrød

Denne opskrift er super lækker. Efter sigende skulle det være lagkagehusets opskrift, så man går ikke helt galt i byen:-)
En nem og hurtig hyggeting, hvor børnene kan være med.

Opskriften gir´ 2 stk flade brød eller ét højt, som det vi kender fra bageren. Jeg valgte at lave to flade, i håb om at der var
til aftenhyggen også eller dagen efter.....men ak!

30 gr gær
1½ dl lunkent vand
35 gr sukker
5 gr salt
5 gr kardemomme
1 æg
35 gr smør
400 gr mel

Fyld:
100 gr smør
100 gr sukker
20 gr kanel

Opløs gæren i vandet, og tilsæt de øvrige ingr. i den rækkefølge de står.
Hold lidt igen med melet, så du får en glat og smidig dej (jeg undlod ca. 30 gr)
Del dejen i 2 og rul ud i kvadrater ca 20x30 cm. Rør fyldet sammen. Der kan bruges flydende fedtstof,
hvilket gør det hele lidt nemmere. Fordel fyldet tyndt og fold fra den lange side 2/3 indover og derefter fra den anden side
helt over !!??.....håber du fik dén. Klip nu dejen fra begge sider skråt ind mod midten med ca. 1,5 cm mellenrum.
Læg dejen i en form 20x30 cm og flet de klippede folder ind mod midten. Hvis du stadig hænger på? skulle du nu være
klar til at bage brødet i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.
Lad brødet køle af inden der kommes glasur på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.